Midalidare Merlot & Cabernet Franc 2014

Rött vin som är fruktigt & smakrikt

Karaktär

Rubinröd färg med en balanserad och fruktig doft som har något lågmäld intensitet och visar mörka bär & frukt, toner av svart peppar, ek, en svag doft av söta örter kommer som en sekundär arom. Vinet är torrt, med frisk syra, medelfyllig kropp och tanniner som är ganska runda i kanterna. Smaken avslöjar svarta vinbär, blåbär, svag örtighet och salmiak i eftersmaken.

Se specifikationerna nedan för mer information.

Kombination med mat

Detta är ett snällt vin som går utmärkt att dricka som det är eller kombinera med nöt eller lamm.

Serveringstemperatur 16 – 18 C.

Beställing

Vinet kan beställas via privatimport. Pris per flaska 149 kr vid beställning av minimum 3 flaskor.

Privatimport, så funkar det.

Om producenten

Midalidare Windery Estate

Midalidare collage

Midalidare är en relativ ung vinproducent som öppnade portarna av sin vingård 2009 i den lilla byn Mogilovo i Trakien dalen. Vinproducenten har idag 160 ha vingårdar och den årliga produktionen överstiger inte 300 000 flaskor.

Midalidare producerar små vinserier för att de strävar efter kvalitet och inte kvantitet. De använder modern technology och eco-vänliga metoder vid både odling och vinifikation.

Mogilovo karaktäriseras av fuktig-kontinental klimat med ca 2800 soltimmar per år och klart väder ca 100 dagar om året. Den typiska mikroklimaten i området karaktäriseras av varma sommardagar med kalla nätter och milda vintrar.

Vingårdarna ligger i närhet av vinanläggningarna. Mestadels av vinodlingen görs manuellt. I början på augusti brukar de minska avkastningen för att höja kvaliteten på druvorna. Jordmånen varierar mellan kanel-skog, alluvial, medel till hög lerjordar.

Midalidare har valt att fokusera på internationella blåa och gröna druvor.

 

 

 

 

Specifikationer:

Artikelnr NA, privatimpport
Årgång 2014
Producent Midalidare
Ursprung Bulgarien, Trakien, PGI
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14 % vol
Druvsammansättning Merlot 70 %, Cabernet Franc 30%
Vinifikation Druvorna kyls ner i 24 timmar efter att man plockat dem. Därpå handsorteras dem och de genomgår kall maceration i 10 dagar i 400 liters fat. Musten fermenterar sen i samma fat i ca 4-5 dagar. Vinet pressas ut och flyttas över i barriquer där det genomgår en andra jäsning under konstant temperatur av 22-24 C. Därpå låter man vinet ligga i samma fat och mogna in 12 månader. När vinet är klart bestämmer man hur blandningen kommer att vara och vinet buteljeras.
Lagring Gott att dricka nu, kan lagras 2-3 år till
Flaskstorlek 750 ml
<< gå tillbaka till huvudkategorier