Om oss


 

Vi  vin!

Vinkork/om oss_02

Välkommen till Zemela Wines och vår värld av spännande och unika viner!

Varje vin vi erbjuder har sin egen historia, personlighet och charm. Vi har valt att fokusera på bulgariska viner och vi är stolta över att kunna visa hög kvalitet, innovation och viner med personlighet. Våra viner är gjorda på såväl internationella så som inhemska vindruvor och vi är glada att kunna bidra till utökad variation på den svenska dryckesmarknaden.

Varför just Bulgarien, kan man undra? De senaste 20 åren har varit händelserika för vinproduktionen i Bulgarien – både när det gäller att hitta tillbaka till sina vinrötter och att uppmuntra unga vinproducenter hitta sin plats på vinmarknaden. Landet har en stor mångfald när det gäller vin och är bland Europas äldsta vinländer där vin är mer än bara en dryck. Det är landet där thrakerna kallade vinet för rinnande guld, där nästan varje hushåll har en liten vingård att stoltsera med, där man 14:e februari firar Vinets dag istället för St Valentine.

Vi väljer våra viner och producenter, ofta småskaliga, med omsorg och vårt fokus ligger på kvalitet, spännande regioner och druvblandningar, ekologisk och hållbar produktion.

Alla viner kan beställas via Systembolagets Beställningssortiment eller via Privatimport. Vi har även ett samarbete med Göteborgs Vinhus och man kan beställa våra viner via dem.

Vi  vin. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.


About us

 

Namn: Yordanka Terziyska

Titel: Grundare

Tel: 073 5269806

Mail: yordanka.terziyska@zemela.se

Bakgrund: Uppvuxen bland vinrankor och vingårdar, civilekonom, jobbat med både ekonomi, logistik och IT, utbildad sommelier på Vinkällan

Intressen: Det blir en brokig skara – jag är sportig av mig (en simhoppare i bakgrunden), dansat i många år, älskar att åka snowboard i vintern, ekonomi, aktier & sparande, IT, resor, svag för olika typer av kulturella evenemang.

Favorit i glaset: favoritdryck är vin, men sen beror mitt val på humör, sällskap, mat.